Blog

Cosplay

Στο πεδίο αυτό μπορείτε να βρείτε καταγεγραμμένες τις συμμετοχές προηγουμένων διοργανώσεων του Comic N’ Play που αφορούν στο χόμπι του cosplay.

Τι ακριβώς όμως είναι το cosplay;

Καταρχήν, ο ίδιος ο όρος προέρχεται από τον συνδυασμό των λέξεων «στολή» (costume) και «υποδύομαι» (play). Πρόκειται δηλαδή για μια σύνθετη λέξη, που άρχισε να χρησιμοποιείται στις αρχές της δεκαετίας του ’80, κυρίως ανάμεσα στους θιασώτες των συνεδρίων επιστημονικής φαντασίας.

Για όσους όμως ασχολούνται με το χόμπι, το cosplay είναι κάτι παραπάνω απλώς απο την κατασκευή μιας στολής…Ο σχεδιασμός και η εκ του μηδενός κατασκευή των στολών, αλλά και η εκφραστικότητα και το πάθος που κρύβονται πίσω από την προσπάθεια να ζωντανέψει/αναπαρασταθεί ένας χαρακτήρας/ήρωας, είναι κομμάτι μονάχα της μαγείας πίσω από το χόμπι του cosplayΕίναι μία μορφή έκφρασης, ένα είδος τέχνης το οποίο παρουσιάζεται «ζωντανά» από τους καλλιτέχνες. Μερικές φορές, επιδέχεται και τη συμμετοχή άλλων συνεργατών-καλλιτεχνών, ή και του ίδιου του κοινού. Στην ουσία πρόκειται για μια παράσταση, η οποία άλλοτε είναι προσχεδιασμένη και ακολουθεί κάποιο συγκεκριμένο σενάριο, και άλλοτε εκτελείται αυθόρμητα.

Για τους ίδιους τους cosplayers τα βασικά δημιουργικά «εργαλεία» είναι φυσικά η υπομονή -καθώς χρειάζεται αρκετός χρόνος και φαντασία για την προετοιμασία τους- αλλά και το κουράγιο πρωτού παρουσιαστούν ενωπίον των φανατικών θαυμαστών ενός χαρακτήρα που αποπειρούνται να ενσαρκώσουν!

Ένας επιπλέον λόγος για τον οποίο το cosplay είναι τόσο ευχάριστο είναι επειδή ενθαρρύνει το συναίσθημα της κοινωνικοποίησης μεταξύ των συμμετεχόντων. Οι δημιουργοί των στολών συχνά συνδυάζουν τις ικανότητές τους με φωτογράφους ή αντλούν έμπνευση από δημιουργούς κόμικς ή/και άλλων τεχνών, ώστε τελικα να δημιουργήσουν ένα όμορφο και εντυπωσιακο αποτέλεσμα! Τέλος, ας μην ξεχνάμε πως όσο δαφορετικοί κι αν ειναι οι κόσμοι από τους οποίους προέρχονται οι χαρακτήρες, υπάρχει πάντα ένας κοινός παρονομαστής: η ψυχαγωγία!

Είναι συναρπαστικό να συναντάς ζωντανά χαρακτήρες από τον φανταστικό κόσμο που αγαπάς! Ελπίζουμε οτι οι συμμετοχές της διοργάνωσης μας που θα βρείτε στα σχετικά άλμπουμ, θα αποτελέσουν το έναυσμα για να μπείτε κι εσείς σ’ αυτόν τον μαγικό κόσμο!

Στη στήλη του Προγράμματος μπορείτε να βρείτε πληροφορίες σχετικά με τους όρους συμμετοχής στο Cosplay Défilé της επερχόμενης κάθε φορά διοργάνωσης, τους καλεσμένους της, αλλά και ανακοινώσεις σχετικά με εργαστήρια και διαγωνισμούς που τυχόν υποστηρίζει η διοργάνωση του Comic N’ Play.

Στη στήλη “Προηγούμενες διοργανώσεις” μπορείτε να δείτε μερικές από τις συμμετοχές προηγουμένων διοργανώσεων μας.

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδέχεστε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου.