Blog

Το 5ο Thecomicon είναι προ των πυλών!

Μεγαλύτερο από κάθε άλλη χρονιά σε σχέση με κάθε προηγούμενη διοργάνωση επιστρέφει (10 με 12 Μαΐου 2019) το Thessaloniki Comic Convention «The Comic Con», φιλοδοξώντας να γίνει το απόλυτο φεστιβάλ στην Ελλάδα για τα κόμικς, το animation και όλα όσα σχετίζονται με τις συγκεκριμένες μορφές τέχνης.

Στον γνώριμο πλέον χώρο τού συνεδριακού κέντρου “Ιωάννης Βελλίδης” τής ΔΕΘ-Helexpo, το “The Comic Con 5” εισέρχεται πλέον στην τελική ευθεία, έτοιμο να υποδεχθεί και φέτος τους χιλιάδες επισκέπτες που το τίμησαν αδιάλειπτα τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια.

Τις προηγούμενες τέσσερις χρονιές, το “The Comic Con’ προσκάλεσε στη Θεσσαλονίκη ορισμένους από τους σημαντικότερους σχεδιαστές στον πλανήτη σήμερα – μεταξύ αυτών ο Frank Miller, ο Dave McKean, ο Giorgio Cavazzano, ο Mike Collins, o Colin Cantwell, ο Tanino Liberatore και πολλούς ακόμη. Φέτος, φέρνει τον Don Rosa, τον κορυφαίο αμερικανό δημιουργό ιστοριών τής Disney.

Συγκεκριμένα, τις πύλες τού “The Comic Con 5” θα περάσουν, μεταξύ άλλων, οι εξής σχεδιαστές, ηθοποιοί, συγγραφείς και καλλιτέχνες:
Don Rossa ( ένας από τους σημαντικότερους δημιουργούς κόμικς τής Disney), Manu Bennett (νεοζηλανδός ηθοποιός που έγινε ευρύτερα γνωστός στην Ελλάδα από την συμμετοχή του στις τηλεοπτικές σειρές “Spartacus”,“The Shannara Chronicles”, “Arrow”, αλλά και στον ρόλο του Azog the Defiler στην κινηματογραφική τριλογία “Hobbit”), Achdé (γάλλος συγγραφέας και comic artist, που μετά τον θάνατο του Morris, του δημιουργού τού Λούκυ Λουκ, το 2003, ανέλαβε τον σχεδιασμό των νέων ιστοριών τού μοναχικού κάουμπόι), Τάσος Κωστής (ηθοποιός που δάνεισε την φωνή του στις μεταγλωτίσεις πολλών δημοφιλών σειρών κινουμένων σχεδίων), Brian Azzarello (αμερικανός συγγραφέας ιστοριών κόμικς), Esad Ribic (Κροάτης σχεδιαστής που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στον χώρο των κόμικς της Marvel), Paolo Pantalena (Ιταλός comic artist και εικονογράφος που έχει εργαστεί ως σχεδιαστής εξωφύλλων σε εκδοτικούς κολοσσούς), Dave Johnson (ευρύτερα γνωστός για τα  μινιμαλιστικά εξώφυλλά του για τη σειρά “100 Bullets” τής Vertigo), Paul Azaceta (δημιουργός που εργάστηκε για τίτλους όπως οι “Daredevil”, “Spider-Man”, “Punisher Noir” και “B.P.R.D. 1946”), Yildiray Cinar (Τούρκος σχεδιαστής που έχει συνεργαστεί με τις μεγαλύτερες αμερικανικές εταιρείες κόμικς, όπως για την σειρά “Legion of Superheroes”), Rufus Dayglo (δημιουργός 2d animation, storyboards, αλλά και κόμικς), William Simpson (storyboard artist τής τηλεοπτικής σειράς-θρύλου “Game of Thrones”) και  τέλος η Narga-Chan cosplay (Αυστριακή cosplayer, gamer και μοντέλο, που άρχισε να ασχολείται με το cosplaying το 2010).

Από αυτήν τη μεγάλη γιορτή δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν, ασφαλώς, οι έλληνες δημιουργοί, η φετινή συμμετοχή των οποίων ξεπέρασε κυριολεκτικά κάθε προηγούμενο! Συγκεκριμένα, το 5ο “The Comic Con” θα τιμήσουν περισσότεροι από 150 έλληνες καλλιτέχνες, ορισμένοι εκ των οποίων συνεργάζονται ήδη με εταιρείες-κολοσσούς τού εξωτερικού. Παράλληλα, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν ελληνικές εκδοτικές εταιρείες παραγωγής κόμικ, επιχειρήσεις λιανικής που δραστηριοποιούνται στον χώρο και πολλά ακόμη. Έλληνες και ξένοι δημιουργοί θα έρθουν σε άμεση επαφή και επικοινωνία με τους χιλιάδες φανατικούς λάτρεις τής δουλειάς τους, μέσα από workshops με συμμετοχή τού κοινού, ειδικά masterclasses σχεδίασης κόμικ, αλλά και ζωντανή συζήτηση με τους fans τους.

Όπως και την περσινή χρονιά, έτσι και φέτος οι επισκέπτες τού “The Comic Con” θα κληθούν να αποδείξουν τις γνώσεις τους στα κόμικς, τον κινηματογράφο, την τηλεόραση και τα video games. Συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες θα κληθούν να αποδείξουν στον Γιάννη Σερβετά και στον Δημήτρη Μεντζέλο ότι δικαίως κατέχουν “διδακτορικό” στα κόμικς, αφού γνωρίζουν μέχρι και το… μοριακό βάρος τού κρυπτονίτη. Περιττό να αναφέρουμε ότι οι νικητές θα κερδίσουν πλούσια, συλλεκτικά δώρα.

Όπως και τις προηγούμενες χρονιές, η πρώτη ημέρα τού Thessaloniki Comic Convention (Παρασκευή 10.05.2019) θα είναι αφιερωμένη στα σχολεία που θα βρεθούν στο συνεδριακό κέντρο “Ιωάννης Βελλίδης”, για να απολαύσουν τα events τής διοργάνωσης, να συμμετάσχουν σε masterclasses και workshops, να δουν από κοντά διάσημους καλλιτέχνες και να χαρούν συμμετέχοντας σε αυτήν τη μεγάλη, πολύχρωμη γιορτή των κόμικς και του animation. Ήδη, πολλά σχολεία τής Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας έχουν επιβεβαιώσει την παρουσία τους – για να κλείσετε μία από τις τελευταίες διαθέσιμες θέσεις, στείλτε email στη διεύθυνση info@thecomiccon.gr ή στη διεύθυνση press@thecomiccon.gr (με την ένδειξη: “Επίσκεψη σχολείου στο ‘The Comic Con 5’”).

“The Comic Con 5”
Διάρκεια: 10 με 12 Μαΐου 2019
Χώρος: συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης», στις εγκαταστάσεις τής ΔΕΘ-Helexpo.
Ώρες λειτουργίας: Παρασκευή 10/05 και Σάββατο 11/05 μεταξύ 10.00-21.00, Κυριακή 12/05 μεταξύ 10.00-20.00.
Εισιτήρια: €7 (εισιτήριο ημέρας), €12 (μειωμένο εισιτήριο τριημέρου-προπώληση), €14 (εισιτήριο τριημέρου).
Παιδιά ηλικίας έως 12 χρόνων δικαιούνται δωρεάν είσοδο, εφόσον συνοδεύονται από ενήλικα (ένα παιδί ανά ενήλικα). Εισιτήριο για κάθε επιπλέον παιδί ηλικίας έως 12 ετών

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα τής διοργάνωσης: (www.thecomiccon.gr).

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδέχεστε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου.