Blog

18o Comic N’ Play – Τα επιτραπέζια παιχνίδια της διοργάνωσης!

Το Comic N’ Play στηρίζεται στο δημιουργικό δίπολο των κόμικς και των επιτραπέζιων παιχνιδιών.

Κατά την φετινή διοργάνωση το χόμπι της ενασχόλησης με τα επιτραπέζια παιχνίδια θα εκπροσωπηθεί από συλλογικότητες και ιδιώτες που θα βρίσκονται στον χώρο της Αποθήκης Γ’, στον 1ο όροφο, καθ’ όλη την διάρκεια του τριημέρου, πρόθυμοι να ψυχαγωγήσουν τους επισκέπτες και να τους εξηγήσουν τους κανόνες διαφόρων παιχνιδιών. Πιο συγκεκριμένα:

Ο συνδιοργανωτής Ελληνικός Σύλλογος Φίλων Ιστορίας και Παιχνιδιών Στρατηγικής θα εντυπωσιάσει για ακόμη μια φορά με τα διαδραστικά επιτραπέζια παιχνίδια με μινιατούρες που πάντοτε παρουσιάζει. Στην φετινή διοργάνωση δίνεται έμφαση στους ελληνιστικούς χρόνους και το κεντρικό έκθεμα του συλλόγου θα αφορά στα ελληνικά βασίλεια της Ασίας και την πλούσια επίδραση του ελληνικού πνεύματος στην μυστηριώδη Ανατολή. Τόσο τα σχολεία, όσο και οι μεμονωμένοι επισκέπτες της διοργάνωσης, θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά μινιατούρες εκπληκτικής λεπτομέρειας και να παίξουν/παρακολουθήσουν ένα επιτραπέζιο παιχνίδι που θα τους διδάξει κάποιες εντελώς άγνωστες πτυχές της ελληνικής ιστορίας.

Παράλληλα, ένα συμμετοχικό παιχνιδι μικρότερης κλίμακας, θα δώσει την ευκαιρία στους επισκέπτες να κάνουν γνωριμία με τα παιχνίδια στρατηγικής με μινιατούρες και να διασκεδάσουν παίρνοντας τον ρόλο…Βίκινγκ επιδρομέων!

Το δημοφιλέστατο παιχνίδι νόησης Stratego θα έχει και αυτό την εκπροσώπηση του, χάρη στην Ελληνική Ομοσπονδία Stratego και τον παγκόσμιο πρωταθλητή και πρόεδρο της ομοσπονδίας Σταύρο Σεκερτζή, ο οποίος θα βρίσκεται στον χώρο της διοργάνωσης για να διδάξει τα μυστικά του παιχνιδιού σε επίδοξους στρατηγούς όλων των ηλικιών.

Τα επιτραπέζια παιχνίδια ρόλων (pen & paper R.P.G.) θα έχουν και αυτά την τιμιτική τους αφού ο σύλλογος Dragontale και η πρωτοβουλία Go.roleplay θα εκπροσωπήσουν τον χώρο με συνεδρίες one shot περιπετειών σε δημοφιλή συστήματα κανόνων, για γνωριμία με φανταστικούς κόσμους, ενώ παράλληλα, όσοι επισκέπτες επιθυμούν μια πιο μακάβρια προσέγγιση, ο αφηγητής Νικόλαος Μπαμπάσης θα βρίσκεται επίσης εκεί για να τους φέρει σε επαφή με τον κοσμικό τρόμο της νοσηρής φαντασίας του X. Φ. Λάβκραφτ και των συνεχιστών του.

Παρτίδες πιο συμβατικών διασκεδαστικών επιτραπέζιων παιχνιδιών θα σας προσφέρουν τα μέλη των ομάδων Goblins on Board, οι Boardgame Brawlers και οι Φίλοι Επιτραπέζιων Παιχνιδιών Θεσσαλονίκης, ενώ συγχρόνως, οι πιο περίεργοι θα έχετε την ευκαιρία να παίξετε και να γνωρίσετε -σε πρώτη παρουσίαση- το επιτραπέζιο παιχνίδι 6tribes’ Land

Την 18η έκθεση του Comic N’ Play συμπληρώνει πολύ όμορφα και το απευθυνόμενο σε πιο μικρές ηλικίες διαδραστικό παιχνίδι μυστηρίου της ομάδας Gamecraft με τίτλο «Η Ελπίδα και οι Υπερκακοί», που θα ιντριγκάρει τα παιδιά που θα βρίσκονται στον χώρο της διοργάνωσης το μεσημέρι της Κυριακής 24 Νοεμβρίου (15.00 με 17.00 – αίθουσα ομιλιών, Αποθήκη Γ’, Ο.Λ.Θ.).

Φυσικά, η συμμετοχή σε όλες τια παραπάνω δραστηριότητες και τα παιχνίδια είναι εντελώς δωρεάν!

Το σχέδιο του παρόντος άρθρου φιλοτέχνησε ο τιμώμενος καλλιτέχνης της φετινής διοργάνωσης του Comic N’ Play Βασίλης Γέρκου.

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδέχεστε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου.