Blog

5ο L.A. Comics Festival – 26/5 έως 1/6 στην Λάρισα!

Είναι πολύ όμορφο να βλέπεις μια εκδήλωση να δυναμώνει χρόνο με τον χρόνο και να αποκτάει ταυτότητα, πόσο μάλλον όταν φιλοξενείται σε μια πόλη της επαρχίας, όπου αναπόφευκτα οι δυναμικές είναι πολύ διαφορετικές! Αυτό δεν θα μπορούσε να είναι περισσότερο αληθινό με την περίπτωση του LA Comics Festival Vol.5, όπου φέτος, έχοντας διανύσει με επιτυχία μια διαδρομή πέντε ετών, συνδυάζει για μία ακόμη φορά τις δυνάμεις της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων, του Project Ιππόκαμπος και του “συνήθη υπόπτου”, του Συλλόγου Κόμικς και Τεχνών “ΕΤουΚου”. Η εκδήλωση θα λάβει για άλλη μια φορά χώρα στο Μύλο του Παππά, από τις 26 μέχρι και την 1 Ιουνίου 2023.

Πρόκειται για μία πολυθεματική εκδήλωση που εστιάζει μεν στο χώρο της ένατης τέχνης, αλλά απευθύνεται και σε φίλους όμορων τεχνών, λάτρεις των κόμικς, γραφίστες, εικονογράφους, animators, αναγνώστες, φοιτητές οπτικής επικοινωνίας και multimedia, δασκάλους και μαθητές, γονείς και παιδιά.

Όπως και τις προηγούμενες χρονιές, έτσι και φέτος θα συμπεριλαμβάνει εκθέσεις κόμικς, εικονογράφησης, εργαστήρια, ομιλίες, προβολές, εκπαιδευτικά προγράμματα και παιχνίδια, bazaar κόμικς και σχετικών εκδόσεων, συλλέκτες και συλλογές κόμικς, δημιουργούς απ΄ όλη την Ελλάδα -και όχι μόνο- αλλά και πολλές ακόμη δραστηριότητες.

Πιστή στο ύφος αυτοσαρκαστικού χιούμορ, ως προς το υπόβαθρο αγροτικής οικονομίας της πόλης που φιλοξενεί την εκδήλωση, οι διοργανωτές επιλέξαν τον ευρηματικό γενικό τίτλο ΤΡΑΚ ΤΕΡΣ για την βασική έκθεση έργων. Συνολικά όμως θα φιλοξενηθούν οι κάτωθι εκθέσεις:

α) Επίσημη έκθεση  ΤΡΑΚ ΤΕΡΣ,  συλλογική – Project ΙππόΚαμπος
β) Έκθεση  Πρωτότυπων Σελίδων  από το άλμπουμ κόμικς «Το Χωριό», του Αποστόλη «Κότσιφα» Ιωάννου
γ) Έκθεση Litera Comics – Η Λογοτεχνία στην 9η Τέχνη, συλλογική, Comicdom Con Athens 2023
δ) Έκθεση Fumetti Dal Mare – Κόμικς Από Τη Θάλασσα, συλλογική, Comicdom Con Athens 2023, σε Συνεργασία με το Ιταλικό Ινστιτούτο Αθηνών

To βασικό τριήμερο εκδηλώσεων της διοργάνωσης είναι από την Παρασκευή 26 έως την Κυριακή 28 Μαΐου, ενώ από την Δευτέρα 29 Μαΐου μέχρι και την Πέμπτη 1η Ιουνίου στους χώρους της διοργάνωσης θα φιλοξενηθούν σχολικά εργαστήρια και παράλληλες εκδηλώσεις, πρωί και απόγευμα.

Ο χαρακτήρας της διοργάνωσης είναι αυτός της ελεύθερης διάδοσης των τεχνών και των ιδεών και πιστά σε αυτή την φιλοσοφία η είσοδος στους χώρους του φεστιβάλ καθώς και η συμμετοχή σε όλες τις ομιλίες, τα εργαστήρια, τις προβολές, τις συναυλίες και τα διάφορα άλλα δρώμενα είναι ελεύθερη!

Περισσότερες πληροφορίες για την διοργάνωση θα βρείτε στην σελίδα του φεστιβάλ εδώ:
https://www.facebook.com/LAComicsFestival/

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδέχεστε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου.