Blog

21ο Comic N’ Play! Μια εκδήλωση που έγινε θεσμός των κόμικς!

Το Comic N’ Play επιστρέφει για 21η χρονιά!

Η μακροβιότερη έκθεση κόμικς στην Ελλάδα θα φιλοξενηθεί για μια ακόμη χρονιά στην Αποθήκη Γ΄ στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και, όπως κάθε χρόνο, θα πλαισιωθεί από πλήθος εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους, λάτρεις των κόμικς και μη. Πάντα σε συνεργασία με τον σύλλογο Ε.Σ.Φ.Ι.Π.Σ. και με την δημοφιλή έκθεση παιχνιδιών φαντασίας και στρατηγικής και πάντα με ελεύθερη είσοδο!

Περισσότεροι από 20 εκθέτες, ισάριθμες συλλογικότητες, δημιουργικές ομάδες και δεκάδες καλλιτέχνες, μαζί με τους περισσότερους από 4 χιλιάδες μεμονωμένους επισκέπτες της μοναδικής αυτής τριήμερης πολυεκδήλωσης, ανακαλύψαν πέρυσι εμπνευσμένες ιδέες για δώρα, βιβλία, περιοδικά κόμικς, παιχνίδια και χόμπι.

Φέτος, ακόμα πλουσιότερο σε αριθμό συμμετοχών και με τιμώμενο καλλιτέχνη τον δημιουργό κόμικς και εικονογράφο Πέτρο Χριστούλια, η Comic N’ Play έχει «ηρωϊκό» χαρακτήρα και φιλοδοξεί να εξερευνήσει την ιδέα της υπέρβασης της ανθρώπινης φύσης μέσα στο χρόνο. Εξήντα νέοι (και όχι και τόσο νέοι) δημιουργοί κόμικς, από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, καταγράφουν και εικονογραφούν ΕΠΟΧΕΣ ΓΙΑ ΗΡΩΕΣ, σε μια απόπειρα να αποτυπώσουν τις πολλαπλές διαστάσεις «μεγάλων» δράσεων και γεγονότων. Τα έργα που θα φιλοξενηθούν στην έκθεση θα συμπεριλαμβάνονται στην ομότιτλη ανθολογία/λεύκωμα, η οποία αποτελεί σταθερά την επίσημη έκδοση του φεστιβάλ και που φέτος θα είναι αφιερωμένη στην μνήμη της εξωτερικής συνεργάτιδος και φίλης της διοργάνωσης  Μαριάνθης Πάσχου.

Για τους ενδιαφερόμενους εκπαιδευτικούς, ξεναγήσεις σχολικών τμημάτων όλων των βαθμίδων θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 7 και την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου, από τις 09.30 έως και τις 18.00., που θα συμπεριλαμβάνουν και το φετινό αφιέρωμα της έκθεσης στην Εποχή των Ηρώων του Ομήρου, ενώ τέλος, η Εφορία Παλαιοανθρωπολογίας – Σπηλαιολογίας τους προσκαλεί να παρακολουθήσουν την παρουσίαση του εκπαιδευτικού της προγράμματος, με τίτλο «Ιστορίες και μύθοι από τα βάθη της σπηλιάς», την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου και ώρα 19.00 στην Αίθουσα Ομιλιών της διοργάνωσης μας, ώστε να μπορέσουν να προγραμματίσουν μια παρουσίαση στο δικό τους σχολείο!

Στο φετινό bazaar της διοργάνωσης τoν χώρο των εκδόσεων θα εκπροσωπούν οι εκδόσεις Ένατη Διάσταση (Διοργάνωση), Κωμός, Μικρός Ηρώς, Οξύ-Brainfood,  και Jemma Press, τα βιβλιοπωλεία Μαγικός Κόσμος, Πρωτοπορία και Stefos Art & Comics, τα είδη σχεδίου οι επιχειρήσεις  Δομή και Κύβος online, τον χώρο των επιτραπέζιων παιχνιδιών οι επιχειρήσεις E-Fantasy, Mystery Bay και Playwise, τα είδη ένδυσης η επιχείρηση Rant Jam, ενώ τα συλλεκτικά είδη και είδη δώρων οι επιχειρήσεις Angry Nerd, Anime House, Anime Portal, Dianaworld.gr και Thinkz.

Επιπλέον, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τη δουλειά εξήντα και πλέον νέων -και όχι μόνο- Ελλήνων δημιουργών κόμικς στον χώρο των αυτοχρηματοδοτούμενων εκδόσεων, αλλά και την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τα χόμπι του origami (Χάρτινος Κόσμος), του cosplay, του bodypainting (τμήμα αισθητικής και μακιγιάζ των ΙΕΚ ΑΛΦΑ), της βαφής μινιατούρας, αλλά και να ψυχαγωγηθούν, είτε με τα επιτραπέζια παιχνίδια που θα διοργανώνουν οι συμμετέχοντες σύλλογοι και ομάδες (ΕΣΦΙΠΣ, Dragon Tale, Go.Roleplay, Goblins on Board, Greek Tolkien Society-The Prancing Pony, Mystery Bay, Pure Critical και RPG Lodge), είτε να απασχοληθούν δημιουργικά με τα δωρεάν εργαστήρια που θα προσφέρει η «Παιδική Γωνία» της διοργάνωσης, με την επιμέλεια του Γραμματοχυμού.

Η φετινή διοργάνωση υλοποιείται με την συμμετοχή της Thessvolunteering και με την υποστήριξη των ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης.

Επίσημος χορηγός επικοινωνίας του φεστιβάλ Comic N’ Play είναι ο ραδιοφωνικός σταθμός FM 1055 Rock της Θεσσαλονίκης!

Tέλος, η διοργάνωση του Comic N’ Play ευχαριστεί τις επιχειρήσεις Άλη-Μικροζυθοποιία Θεσσαλονίκης, Colors Hotels και Εightball Club για την στήριξη τους.

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδέχεστε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου.