Blog

Οι βιβλιοπαρουσιάσεις του φετινού Comic N’ Play! Σάββατο 9 & Κυριακή 10/12

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, κατά την διάρκεια της φετινής μας πολυεκδήλωσης στην Αποθήκη Γ’ στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης, μεταξύ άλλων εκδηλώσεων, θα λάβουν χώρα οι παρακάτω βιβλιοπαρουσιάσεις:

 

                                                                   Σάββατο 9/12, ώρα: 18.00

Εκδόσεις ΜΙΚΡΟΣ ΗΡΩΣ: αίθουσα ομιλιών, Αποθήκη Γ’, Ο.Λ.Θ., ισόγειο

ΜΙΚΡΟΣ ΗΡΩΣ – Παρουσίαση των δύο επετειακών άλμπουμ για τα 70 χρόνια του περιοδικού.
Το κάθε άλμπουμ αποτελείται από περίπου 100 σελίδες, στις οποίες 18 Έλληνες δημιουργοί διηγούνται νέες περιπέτειες του μακροβιότερου χαρακτήρα ελληνικού κόμικς.

Συντονισμός: Τ. Ζαφειριάδης (ορθοδοντικός / δημιουργός κόμικς).
Συμμετέχουν: Δημήτρης Καμένος (δημιουργός κόμικς), Θανάσης Καραμπάλιος (Σκιτσογράφος), Τάσος Μαραγκός / Tasmar (σκιτσογράφος), Θανάσης Πετρόπουλος (σκιτσογράφος & ηθοποιός)

 

 

 

                                                                  Σάββατο 9/12, ώρα: 19.00

Εκδόσεις ΧΑΡΑΜΑΔΑ: αίθουσα ομιλιών, Αποθήκη Γ’, Ο.Λ.Θ., ισόγειο

ΜΕΦΙΣΤΟ – το πλήρες έπος του Δημήτρη Καμένου.
Σε αναζήτηση της πραγματικής ευτυχίας, Φάουστ και Μεφίστο ταξιδεύουν σε απίθανα και εξωτικά μέρη, υπό το άγρυπνο βλέμμα σκοτεινών δυνάμεων. Ένα βιβλίο που αποτελεί μία αναθεωρητική επαναδιήγηση του γνωστού αριστουργήματος του Γκαίτε και ενσωματώνει όλα τα comicstrips που εκδοθήκαν στην ομότιλη στήλη του ένθετου Καρέ-Καρέ της Εφημερίδας των Συντακτών από το 2016!

Συντονισμός: Τ. Ζαφειριάδης (ορθοδοντικός / δημιουργός κόμικς).
Συμμετέχουν: Δημήτρης Καμένος (δημιουργός κόμικς), Κατερίνα Ζάχου (επίκουρη καθηγήτρια τμήματος Γερμανικής Γλώσσας & Φιλολογίας του Α.Π.Θ.), Νάσος (δημιουργός κόμικς & εικονογράφος).

 

 

 

                                                       Σάββατο 9/12, ώρα: 20.00

Eκδόσεις Παπαδόπουλος: αίθουσα ομιλιών, Αποθήκη Γ’, Ο.Λ.Θ., ισόγειο

Δρ. ΠΑΠ – Η ζωή του πρωτοπόρου γιατρού Γ. Ν. Παπανικολάου.
Στο συγκεκριμένο κόμικς εξιστορείται η ζωή του γνωστού γιατρού με έμφαση στα ιατρικά του επιτεύγματα. Ως γιος δημάρχου είχε περισσότερες υποχρεώσεις, από ότι οι υπόλοιποι συνομήλικοί του. Εκ των πραγμάτων, τα ερεθίσματα που δεχόταν από νεαρή ηλικία του έδωσαν τα κατάλληλα εφόδια για να ακολουθήσει μία λαμπρή πορεία στην ιατρική.

Συντονισμός: Τ. Ζαφειριάδης (ορθοδοντικός / δημιουργός κόμικς).
Συμμετέχουν: Π. Χριστούλιας (δημιουργός κόμικς, εικονογράφος),  Αναστασία Γρηγοριάδου (δημοσιογράφος στον FM 9,58/ΕΤ3).                

 

 

                                                       Κυριακή 10/12, ώρα: 19.00

Εφορία Παλαιοανθρωπολογίας & Σπηλαιολογίας: αίθουσα ομιλιών, Αποθήκη Γ’, Ο.Λ.Θ., ισόγειο
Πιλοτική παρουσίαση του εκπαιδευτικού προγράμματος «Ιστορίες και μύθοι από τα βάθη της σπηλιάς», που απευθύνεται κυρίως σε μαθητές των Ε΄ – ΣΤ’ τάξεων δημοτικού και Α’ γυμνασίου και περιλαμβάνει:
Iστοσελίδα με ψηφιακό χάρτη των αρχαιολογικών σπηλαίων της Ελλάδας εμπλουτισμένο με πληροφοριακό και εποπτικό υλικό, ταινία για τα ελληνικά σπήλαια ως μνημεία πολιτισμού, διαδραστικά παιχνίδια γνώσεων και μνήμης, ενημερωτικά κείμενα για εκπαιδευτικούς και μαθητές κ.α.
Μουσείο-βαλίτσα με αντικείμενα- αντίγραφα ευρημάτων που έχουν βρεθεί σε ανασκαφές σπηλαίων, εκπαιδευτικό φάκελο για τον εκπαιδευτικό και δραστηριότητες για τους μαθητές στις οποίες περιλαμβάνεται κι ένα πρωτότυπο επιτραπέζιο παιχνίδι εξερεύνησης σπηλαίου με κάρτες!

Το ομότιτλο επιτραπέζιο παιχνίδι με κάρτες σχεδιάστηκε από τον Ν. Π. Δαλαμπύρα και εικονογραφήθηκε από τον Δραμινό δημιουργό κόμικς Κ. Κεραμιτσόπουλο.

Συντονισμός: Ν. Π. Δαλαμπύρας (εκδότης ένατης διάστασης / ραδιοφωνικός παραγωγός).
Συμμετέχουν: Χ. Μιχελάκη (Εφορεία Παλαιοανθρωπολογίας Σπηλαιολογίας), Κ. Κεραμιτσόπουλος (δημιουργός κόμικς).

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδέχεστε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου.