Blog

Πρόσκληση συμμετοχής για το 26o Διεθνές Φεστιβάλ Κόμικς της Σερβίας!

Μολονότι το Comic N’ Play οδεύει ολοταχώς προς την 22η διοργάνωση του εντός του 2024, δεν αποτελεί την μακροβιότερη εκδήλωση του χώρου στην “γειτονιά” μας…Υπάρχει και μια παλαιότερη διοργάνωση, που φιλοξενείται στην πόλη του Λέσκοβατς της Νότιας Σερβίας, όπου από τα τέλη της δεκαετίας του ’90 λαμβάνει χώρα μια πολύ αξιόλογη διοργάνωση στον χώρο της Ένατης Τέχνης: To Διεθνές Φεστιβάλ Κόμικς Νέων Δημιουργών ή αλλιώς Balkanska Smotra Mladih Strip Autora!

Κινητήριος δύναμη αυτής της προσπάθειας είναι ο αναγνωρισμένος και πολυγραφότατος σεναριογράφος κόμικς Μάρκο Στογιάνοβιτς, που είχαμε την ευκαιρία να τον γνωρίσουμε από κοντά στα πλαίσια του 3ου Comicsville, τον περασμένο Νοέμβριο στην πόλη του Κιλκίς. O κος Στογιάνοβιτς στα πλαίσια μιας πολύ γεμάτης καριέρας στον χώρο των κόμικς, που συμπεριλαμβάνει μεταφράσεις και αποδόσεις στην σερβική γλώσσα διάσημων σειρών κόμικς όπως το Hellboy, έχει επιμεληθεί το σενάριο για τίτλους κόμικς που έχουν μεταφραστεί σε άλλες γλώσσες, όπως τα γαλλικά, έχει δεί έργα του να εκδίδονται σε αξιόλογα περιοδικά του χώρου όπως το Heavy Metal, ενώ στην χώρα μας έχει κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Jemma Press το πρώτο άλμπουμ της επικής ιστορίας φαντασίας Vecovnici (= Οι Αιώνιοι), μια ιστορία που μπλέκει μύθους, παραδόσεις, αλλά και την πένα εικονογράφων όλης της Βαλκανικής Χερσονήσου και αυτή την στιγμή βρίσκεται στο 12ο της τεύχος!

Φέτος λοιπόν, από τις 28 μέχρι και τις 30 Ιουνίου 2024, θα πραγματοποιηθεί και φιλοξενηθεί στην πόλη του Λέσκοβατς το 260 Διεθνές Φεστιβάλ Κόμικς της Σερβίας, του οποίου καλλιτεχνικός διευθυντής είναι ο κος Στογιάνοβιτς. Αξιοποιώντας την πλατφόρμα επικοινωνίας του Comic N’ Play, το φεστιβάλ προσκαλεί ανοικτά όλους τους ενδιαφερόμενους δημιουργούς από την χώρα μας να συμμετάσχουν με έργα τους σε μορφή κόμικς, με ελεύθερο σενάριο και αριθμό σελίδων. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να στείλουν τις δημιουργίες τους σε ηλεκτρονική μορφή και σε ανάλυση 300 dpi μέχρι την 1η Μαΐου 2024 στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

balkanska.smotra.stripa@gmail.com

Επιπλέον, όσοι από τους δημιουργούς είναι κάτω των 30 ετών, μπορούν να πάρουν μέρος και στην διαδικασία επιβράβευσης για το καλύτερο κόμικς, εικονογράφηση ή σενάριο.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το φεστιβάλ, τα βραβεία ή την ανθολογία που συνοδεύει την διοργάνωση δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε το site της διοργάνωσης στην σελίδα:

https://www.bsmsa.rs/

Ενδεικτικά, αναφέρουμε πως η διοργάνωση του 2022 κατάφερε να συγκεντρώσει τις συμμετοχές περισσοτέρων απο 3000 δημιουργούς από 82 διαφορετικές χώρες! Ευκαιρία είναι λοιπόν να δείτε κι εσείς το έργο σας να παρουσιάζεται ανάμεσα σε εκατοντάδες άλλους ταλαντούχους ανθρώπους της 9ης Τέχνης απ’ όλο τον κόσμο!

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδέχεστε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου.