Blog

Δημιουργική πρόσκληση για την 25η έκθεση Γελοιογραφίας!

Ο Δήμος Λεβαδέων διοργανώνει και φέτος την 25η Έκθεση Γελοιογραφίας με θέμα : «ΤΑΞΙΔΙ ΜΕ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ»!

Η Έκθεση Γελοιογραφίας του Λαφυστίου ήταν σίγουρα μια πολύ γενναία προσπάθεια, όταν στο μακρινό 1995, ο Μορφωτικός Σύλλογος Λαφυστίου σε συνεργασία με τον δήμο Λεβαδέων έκαναν πράξη το όραμα του γελοιογράφου και μέλους της Ένωσης Γελοιογράφων Επαρχιακού Τύπου Γιάννη Γερούλια. Σε πείσμα των καιρών λοιπόν, η τέχνη της γελοιογραφίας, μια τέχνη που «ενοχλεί», έχει βρεί πλέον την πατρίδα της στο μικρό αυτό χωρίο της Ελλάδος και προσκαλεί ακούραστα, σ’ ένα ετήσιο δημιουργικό ραντεβού, σκιτσογράφους κάθε ηλικίας και καταγωγής, για να εμπνευστούν, αλλά και να γεφυρώσουν τις όποιες διαφορές τους μέσω της πένας τους!

Η διοργάνωση, εκτός από την μακρά πλέον ιστορία της, έχει κατορθώσει στην έως τώρα πορεία της να  συγκεντρώσει αξιόλογες διεθνείς συμμετοχές, κυρίως από τις γειτονικές χώρες των Βαλκανίων, ενώ παράλληλα επικεντρώνεται και παρουσιάζει κάθε χρόνο την δουλειά κάποιου ξεχωριστού Έλληνα δημιουργού από τον ιδιαίτερο αυτό χώρο της γελοιογραφίας. Έτσι λοιπόν και φέτος, ο τιμώμενος δημιουργός θα είναι ο διακεκριμένος Έλληνας δημιουργός κόμικς και εικονογράφος Θανάσης Πέτρου!

Όποιος επιθυμεί να συμμετάσχει μπορεί να στείλει ηλεκτρονικά από 1 έως 5 Γελοιογραφίες σε διαστάσεις Α4 και σε ανάλυση 300dpi στην διεύθυνση ggeroulias@ath.forthnet.gr με τελευταία ημερομηνία αποστολής την 30η Απριλίου 2024. Όλοι όσοι αποστέλλουν έργα θα λαμβάνουν στη συνέχεια μήνυμα επιβεβαίωσης, αλλά, σύμφωνα και με την παράδοση της διοργάνωσης, και την ομότιτλη ανθολογία /κατάλογο με επιλογή έργων αυτής.

Η έκθεση θα ανοίξει τις πόρτες της το Σάββατο 25 Μαΐου και ώρα 8μ.μ. στο χώρο της Φωτογραφικής Λέσχης Λιβαδειάς (Γεωργαντά 4 & Πρωτέως). Η διάρκεια της έκθεσης θα είναι έως και τις 2 Ιουνίου και οι ώρες λειτουργίας της από τις 7μ.μ. έως τις 10 μ.μ.

Πληροφορίες, απορίες, παράπονα:  Γιάννης Γερούλιας – 697 35 27 622

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδέχεστε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου.