APOCALYPTIC KNIGHTS

Οι Apocalyptic Knights είναι η μεγαλύτερη σχολή Μεσαιωνικής Σπαθασκίας στη βόρεια Ελλάδα.

Μελετάνε και εξασκούνε κατά βάση το Longsword, δηλαδή το μεγάλο σπαθί των ιπποτών και πολεμιστών του μεσαίωνα, χειριζόμενο με δύο χέρια. Μαθαίνουνε όμως και πολεμάνε και με μια τεράστια πληθώρα άλλων μεσαιωνικών όπλων και στυλ, όπως sword & buckler, sword & dagger, axe & shield, warhammer, mace, quarterstaff, messer κλπ.

Από φέτος θα λειτουργεί και τμήμα Αναγεννησιακών Σπαθιών, στο οποίο θα διδάσκονται και το πραγματικό ιστορικό ξίφος μονομαχίας (rapier), αλλά και η στρατιωτική σπάθη (saber), που χρησιμοποιούνταν στον πόλεμο κατά την περίοδο της Αναγέννησης.

Αυτό που διδάσκεται στην σχολή Apocalyptic Knights ονομάζεται Historical European Martial Arts (HEMA), και είναι από τα πιο αναπτυσσόμενα αθλήματα στον κόσμο, με πλήθος αθλητών, αλλά και με πολλές διοργανώσεις σε Ευρώπη και Αμερική. Αναβιώνει, μέσα από εγχειρίδια δασκάλων του σπαθιού και άλλων όπλων, την ιστορική πολεμική παράδοση της Ευρώπης, χωρίς να μένει στην θεωρία, αλλά δοκιμάζοντας την αποτελεσματικότητα σε αγώνες και τουρνουά με ρεαλιστικούς κανόνες μάχης, για μια εμπειρία πολύ κοντά στην ιστορική πραγματικότητα!

Μετά από έναν μόνο χρόνο λειτουργίας, το τμήμα της σχολής Apocalyptic Knights συμμετείχε στην μεγαλύτερη διοργάνωση Ιστορικών Ευρωπαϊκών Πολεμικών Τεχνών της χώρας μας, που είναι και μια από τις μεγαλύτερες του κόσμου, κατακτώντας πολλές διακρίσεις.

Επικοινωνία στα: 
Tηλ.: 6978 777 650