ΙΔΡΥΜΑ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ

 Το 1999 συστάθηκε από το σωματείο "Οι Φίλοι του Μουσείου του Μακεδονικού Αγώνα" το κοινωφελές Ίδρυμα Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα.

Αποτελεί Ν.Π.Ι.Δ. και εποπτεύεται από τα Υπουργεία (α) Πολιτισμού και Τουρισμού (Π.Δ. 14.1.1999, ΦΕΚ Β'36/26.1.1999), (β) Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

Σύμφωνα με το καταστατικό του, οι σκοποί του Ιδρύματος είναι αφενός η διατήρηση και διάδοση της μνήμης των αγώνων του Ελληνισμού για την απελευθέρωση της Μακεδονίας, ιδιαίτερα του Μακεδονικού Αγώνα, αφετέρου η επιστημονική μελέτη της νεότερης και σύγχρονης ιστορίας της Μακεδονίας.

Για την προώθηση αυτών των σκοπών το Ίδρυμα λειτουργεί με δύο βραχίονες:

τον εκθεσιακό χώρο του Μουσείου, που συγκεντρώνει, διασώζει και εκθέτει κειμήλια, προσωπικά αντικείμενα και φωτογραφικά αρχεία σχετικά με το Μακεδονικό Αγώνα,
το Κέντρο Έρευνας Μακεδονικής Ιστορίας και Τεκμηρίωσης (Κ.Ε.Μ.Ι.Τ.), που έχει ως σκοπό την επιστημονική μελέτη, παρουσίαση και διάδοση της νεότερης και σύγχρονης ιστορίας της Μακεδονίας.

Ξεναγήσεις
Το Μουσείο προσφέρει οργανωμένες ξεναγήσεις που πραγματοποιούν επιστήμονες ιστορικοί με μακροχρόνια εμπειρία στο χώρο και περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, λεπτομερή και εμπεριστατωμένη παρουσίαση των πλούσιων εκθεμάτων μας. Υπάρχει δυνατότητα ξενάγησης και στην αγγλική γλώσσα.
Οι ομάδες επισκεπτών και η συμμετοχή στο εκπαιδευτικό παιχνίδι γίνονται δεκτές με ραντεβού στο τηλ. 2310 229778

Τιμές εισιτηρίων
Ενήλικες: 2€, Μαθητές: 1€
Η συμμετοχή ομάδων σε εκπαιδευτικά προγράμματα κοστίζει 2€/άτομο.

Διεύθυνση
Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα
Προξένου Κορομηλά 23,
ΤΚ 54622, Θεσσαλονίκη

Επικοινωνία
Τηλ. 2310229778
Fax. 2310233108
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.