ΓΡΑΜΜΑΤΟΧΥΜΟΣ

Είμαστε η Ιωάννα και η Νικολέτα, συμφοιτήτριες αρχικά στο τμήμα Γραφιστικής του ΙΙΕΚ Ξυνή, που καταφέραμε να ξανασυναντηθούμε μετά από χρόνια. Με 10 χρόνια εμπειρίας στη Γραφιστική τέχνη και στον διαφημιστικό χώρο της Θεσσαλονίκης και πλέον μητέρες, με δυο παιδιά η καθεμιά, αποφασίσαμε να υλοποιήσουμε μια ιδέα που προέκυψε από την προσωπική μας ανάγκη να κάνουμε τις γραφιστικές μας γνώσεις παιχνίδι και να τις μοιραστούμε με παιδιά.

Με αφορμή διάφορες εθελοντικές δράσεις στις οποίες συμμετείχαμε, εντυπωσιαστήκαμε από την ανταπόκριση και την δημιουργικότητα των παιδιών στη τέχνη της Γραφιστικής.

Έτσι γεννήθηκε ο «Γραμματοχυμός»· «Γραμματο-» επειδή βασικό στοιχείο της Γραφιστικής είναι τα γράμματα, και «-χυμός» μια και τα παιδιά λατρεύουν να... «ανακατεύουν» τα πάντα!

Στόχος των εργαστηρίων του Γραμματοχυμού είναι η γνωριμία των παιδιών με την Γραφιστική τέχνη, επαφή με τις βασικές γνώσεις και τεχνικές της Γραφιστικής, η εν γένει καλλιέργεια πολιτισμού και κουλτούρας και τέλος, η ανάπτυξη δεξιοτήτων.

Οι τρόποι που χρησιμοποιούμε ώστε κάθε εργαστήρι να πετύχει τους παραπάνω στόχους είναι μέσω του παιχνιδιού, της τεχνολογίας και της γραφιστικής με το χέρι!

Τα εργαστήρια μας πραγματοποιούνται σε επιλεγμένους χώρους δημιουργικής απασχόλησης (βιβλιοπωλεία, πολυχώρους πολιτισμού, βιβλιοθήκες κ.α.) και απευθύνονται σε παιδιά 8 ετών και πάνω. Τα παιδιά μπορούν να επιλέξουν να παρακολουθήσουν:

Τα Workshops Γραφιστικής τέχνης Ι, ΙΙ και ΙΙΙ επιπέδου στα οποίο αναγνωρίζονται οι γραφιστικές τους δεξιότητες και τους δίνεται βεβαίωση παρακολούθησης.
Μια σειρά συναντήσεων με θέμα «η Γραφιστική στη ζωή μας», όπου όλοι μαζί σαν ομάδα «δουλεύουμε» πάνω σε αληθινά projects (εκθέσεις, επιτραπέζια παιχνίδια, περιοδικά κ.α.) τα οποία εκδίδονται, παράγονται.

Ο Γραμματοχυμός, για τους φίλους της Γραφιστικής, έχει «βάλει» σε κουτί και φορητά κιτ Γραφιστικής. Μέσα στα Γραμματοκουτιά μας θα βρείτε οδηγίες, γραφιστικά tips και χρήσιμα links, για το συγκεκριμένο εργαστήρι του κουτιού (κάρτες, λευκώματα, επιτραπέζια παιχνίδια κ.α.), όπως και όλα τα υλικά που θα χρειαστείτε για να το φτιάξετε. Σκοπός μας, με τα προϊόντα αυτά, είναι να βοηθήσουμε, τόσο τα παιδιά όσο και τα μεγαλύτερα παιδιά, να καλύψουν τις καθημερινές τους ανάγκες για Γραφιστικές δημιουργίες, όπως οι ευχετήριες κάρτες, τα βιβλία, οι ταμπέλες κ.α.

Επικοινωνία:

https://www.facebook.com/grammatoximos/

Τηλ.: 6936 782273  & 6937 675619