ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΚΡΟΣ ΗΡΩΣ

Ο «Μικρός Ήρως» αποτελεί εκδοτικό φαινόμενο, καθώς εκδιδόταν σε εβδομαδιαία βάση επί 16 συναπτά έτη, μια επιτυχία που οφειλόταν στη λιτή και κατανοητή γλώσσα του, αλλά και στην ανάδειξη αισθήματος πατριωτικής υπερηφάνιας και ομόνοιας. Η εκδοτική δραστηριότητα του ομίλου συνεχίζεται δυναμικά για πάνω από 70 συναπτά χρόνια, έχοντας αφήσει μια τεράστια κληρονομιά στο χώρο των περιοδικών εκδόσεων. Ναυαρχίδες του ομίλου στο χώρο των κόμικς, πέρα από το «Μικρό Ήρωα», υπήρξαν τα περιοδικά «Μπλεκ», «Ζαγκόρ» και «Περιπέτεια». Επιπλεόν στα περιοδικά ελευθέρου χρόνου, με μεγάλη επιτυχία κυκλοφόρησαν τα εβδομαδιαία περιοδικά Γρίφος, Κουίζ και Σάββατο, ενώ στις εφηβικές εκδόσεις σταθμός υπήρξαν η Κατερίνα, «Σούπερ Κατερίνα» και «Αφισόραμα».

Οι Εκδόσεις Μικρός Ήρως συνεχίζουν δυναμικά τη δραστηριότητα τους με νέες εικονογραφημένες εκδόσεις που φιλοξενούν αδημοσίευτες ιστορίες, αλλά και ανατύπωση παλαιότερων. Στα τέλη του 2013, επανεκδόθηκε η σειρά του «Μικρού Ήρωα» σε 5-τευχους τόμους, ενώ τον Απρίλιο του 2014 ξεκίνησε η έκδοση του «Νέου Μπλεκ», μια ανθολογία κόμικς, στα πρότυπα των παλαιότερων εκδόσεων.

Από τα τέλη του 2018, οι εκδόσεις μπήκαν σε νέα τροχιά, με την έκδοση του διμηνιαίου περιοδικού «Μπλεκ-Τα Καλύτερα Κόμικς», μια πλούσια ανθολογία κόμικς, με σημαντικούς ήρωες από το παρελθόν (Στορμ, Μάντυ Ρίλεΰ, Κόρτο Μαλτέζε, Ταρζάν, Παιδί Πάνθηρας, Δικαστής Ντρεντ, Φάντομ κλπ.) αλλά και τα πολυτελή graphic novels των ηρώων Ζαγκόρ, Μίστερ Νο, Τεξ, Ντύλαν Ντογκ!

Παρά τους δύσκολους εκδοτικά καιρούς που διανύουμε, το όραμα για την αναβίωση των εκδόσεων που αγαπήθηκαν και μεγάλωσαν 4 γενιές αναγνωστών, παραμένει άσβεστο. Mε σταθερά και σίγουρα βήματα κινούμαστε προς αυτή την κατεύθυνση προσθέτοντας κάθε φορά νέες ιδέες, προκειμένου να προσαρμοζόμαστε στις επιταγές της σημερινής εποχής. Η κληρονομιά που μας άφησε η μακρόχρονη εκδοτική πορεία του παρελθόντος είναι ανεκτίμητη, και είμαστε βέβαιοι ότι με την τεχνογνωσία, το μεράκι και την προσήλωση μας θα συνεχίσουμε για πολλά χρόνια ακόμα αυτό το όμορφο εκδοτικό ταξίδι!

https://www.mikrosiros.gr/