Μaking Manga

Τι είναι όμως αυτή η περίεργη μορφή Ιαπωνικού comic; Πως φτιάχνεται; Πως δουλεύουν οι δημιουργοί του; Τι υλικά χρησιμοποιούν; Μπορεί να ασχοληθεί ο καθένας με αυτό;

Στα πλαίσια της διοργάνωσης “Παράξενες Μέρες” θα πραγματοποιηθούν δύο κύκλοι εργαστηρίων με θέμα το Manga, με δύο μέρη ο καθένας. Το Making Manga είναι ο δεύτερος κύκλος από τους δύο και απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους επίδοξους δημιουργούς Manga.

Το εργαστήριο θα παρουσιαστεί σε δύο μέρη:

Μέρος Πρώτο – Manga, γιατί & πως:
Στο πρώτο μέρος του εργαστηρίου οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν λίγο καλύτερα το υπόβαθρο ενός δημιουργού Manga (Mangaka) και τις διαφορές μεταξύ ενός Ιάπωνα και ενός “Δυτικού” δημιουργού. Σε αυτό το πλαίσιο θα έρθουν σε επαφή με την Ιστορία της τέχνης του Manga, την σύνδεση του με την Ιαπωνική ιστορία και την Ιαπωνική μυθολογία και καλλιγραφία, την θέση του στην σύγχρονη Ιαπωνική κοινωνία και την αντιπαραβολή της με το Comic στις “Δυτικές Κοινωνίες”. Έπειτα θα συζητήσουν για το πως μία αρχική ιδέα μετατρέπεται σε ιστορία, έπειτα σε σενάριο και πως αυτό γίνεται σελίδες ενός Manga.
 
Μέρος Δεύτερο – Σχέδιο:
Σο δεύτερο μέρος του εργαστηρίου, οι συμμετέχοντες θα έρθουν σε επαφή με ελαφρώς πιο προχωρημένες τεχνικές σχεδιασμού Manga απ'ότι στο Metting Manga και θα συζητήσουν κάποιες βασικές δυσκολίες που προκύπτουν στον σχεδιασμό Manga:
* Άκρα/Χέρια/Πόδια.
* Δύσκολες Προοπτικές.
* Κίνηση.
* Σκηνές Μάχης.
* “Φυσικό” Σκίτσο.
* Φως-Σκία.
 
Κυριακή 29 Νοεμβρίου, 16.00 μ.μ.
Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, Αίθουσα 19
Διάρκεια: 4 Ώρες (2 Ώρες ανά μέρος).
Αριθμός θέσεων: 25
Για όλες τις ηλικίες
Ελεύθερη συμμετοχή
Εισηγητής: Παπαγιάγκου Αλέξανδρος (Δημιουργός Manga/Comics, μέλος της ομάδας Inkorrekt, κριτικός ταινιών και Φυσικός).

Tα αναλώσιμα του εργαστηρίου είναι μια ευγενική προσφορά των καταστημάτων ειδών καλλιτεχνίας ART TIME (πεζόδρομος Γ. Σταύρου 3-5, Θεσσαλονίκη) & ΟΤΑΚUSTORE.GR (Σόλωνος 88)