Εργαστήριο βαφής μινιατούρας!

Οι φιγούρες και τα μοντέλα αυτά, που κατασκευάζονται από ειδικά κράμματα μετάλλου, από ρητίνη ή πλαστικό, συχνά σκαλίζονται ή βάφονται από ειδικούς επαγγελματίες, αποκτώντας έτσι από μόνες τους συλλεκτικό χαρακτήρα και αξία!

Το χόμπι της συλλογής, συναρμολόγησης και βαφής τέτοιων μινιατούρων είναι σήμερα παντού ιδιαίτερα διαδεδομένο!
Η διοργάνωση του comic-n-play θα δώσει φέτος την ευκαιρία σε φίλους αυτού του ολοένα αναπτυσσόμενου χόμπι, ανεξαρτήτως της ηλικίας και του επιπέδου τους, την ευκαιρία να διδαχθούν ορισμένες από τις βασικές τεχνικές βαφής των μινιατούρων αυτών απο δύο εκλεκτούς καλλιτέχνες του χώρου.

Το Σάββατο 28 Νοεμβρίου, στις 17.00 μ.μ. ο γνωστός επαγγελματίας μοντελιστής Πέτρος Φωτιάδης "Dirtybrushes", εκπροσωπώντας το ομώνυμο εργαστήριο μοντελισμού (http://dirtybrushes.com/), θα κάνει επίδειξη των βασικών τεχνικών του, μέσω των οποίων έχει καταφέρει να εξελιχθεί ανάμεσα στους ικανότερους έλληνες δημιουργούς του χώρου, αναλαμβάνοντας συχνά παραγγελίες και από συλλέκτες του εξωτερικού! Την παρουσίαση του θα καλύψει ζωντανά και το διαδικτυακό κανάλι Bit Bite!

Την Κυριακή 29 Νοεμβρίου αντίστοιχα,στις 18.00 μ.μ. η δημιουργός Αλεξάνδρα Στεργίου, αναπόσπαστο κομμάτι του καταστήματος Digital Fantasy (Ναυπλίου 45, Κάτω Τούμπα), θα παρουσίασει και αυτή ένα σεμινάριο με σειρά βασικών τεχνικών βαφής μινιατούρας.

Καθένας από τους συμμετέχοντες στα άνωθι εργαστήρια θα έχει την δυνατότητα να δοκιμασει στην πράξη της τεχνικές που επιδυκνείονται πάνω σε μια πλαστική μινιατούρα 28mm της εταιρείας Games Workshop, με ακρυλικά χρώματα και πινέλα μοντελισμού της ίδιας εταιρείας. Στο τέλος, θα μπορεί να αποσχωρήσει απο το εργαστήριο με την συγκεκριμένη μινιατούρα που θα έχει φιλοτεχνήσει, για να ξεκινήσει έτσι την δική του συλλογή!

 
Σάββατο 28 Νοεμβρίου, 17.00 μ.μ.
Κυριακή 29 Νοεμβρίου, 18.00 μ.μ.
Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, Αίθουσα 22
Διάρκεια: 1 ώρα και 30 λεπτά 
Αριθμός θέσεων: 25
Για όλες τις ηλικίες
Ελεύθερη συμμετοχή
 
Τα αναλώσιμα των εργαστηρίων αυτών είναι ευγενική χορηγία των καταστημάτων Efantasy.gr (Iασωνίδου 13, Θεσσαλονίκη) και Digital Fantasy (Nαυπλίου 45, Κάτω Τούμπα) αντιστοίχως.