ΠΑΙΖΩ ΜΕ ΤΑ COMICS

 
Το όλο εγχείρημα χαρακτηρίστηκε ως ψυχαγωγικό γύμνασμα φαντασίας, παρατηρητικότητας, γραφής και ζωγραφικής, καθώς τα παιδιά καλούνται να εκμαιεύσουν το μύθο, να γράψουν τους διαλόγους, να χρωματίσουν ασπρόμαυρες εικόνες ή και να δημιουργήσουν καρέ-καρέ μια μικρή δική τους ιστορία!
Οι εικόνες των τευχών είναι επιμελώς ατελείς (!) ώστε να μην αποθαρρύνεται το παιδί να ζωγραφίσει δίπλα τους.
Ακόμη υπάρχουν υποδείξεις χρήσης υλικών χρωμάτων και τεχνοτροπιών.
Έτσι - εκτός της άμιλλας- με την παρέμβαση των παιδιών στη μυθοπλασία και την αισθητική των βιβλίων, αναπτύσσεται η αυτοπεποίθησή τους, η πρωτοβουλία και τους δίνεται η δυνατότητα να ανακαλύψουν ταλέντα τους άξια να καλλιεργηθούν στο μέλλον.
 
ΤΟ  “ΠΑΙΖΩ ΜΕ ΤΑ ΚΟΜΙΚΣ”  είναι το διαδραστικό παιχνίδι που θα παίξει με τα παιδιά ο ίδιος ο κ. Τ. Αποστολίδης, με τη βοήθεια δύο εμψυχωτριών, στα πλαίσια της 13ης έκθεσης comics/επιτραπέζιων παιχνιδιών με τίτλο "ΜΙΣΟ ΛΕΠΤΟ".
Διοργάνωση:  “PHOTO STORIES-COMICS STORE”, ΜΑΡΙΑ ΙΩΑΝΝΑ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΟΥ.
 
Παρουσίαση: Τ. Αποστολίδης και συνεργάτες
 
Χώρος: Αίθουσα 19, Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης
 
Ώρες: Από 24/11 εώς 28/11, από 09.30 μ.μ. εώς 13.00 μ.μ., ειδικά για σχολικά τμήματα
 
Για παιδιά δημοτικού.
 
Μετά το πέρας του μαθήματος, οι συμμετέχοντες μαθητές θα μπορούν να προμηθευτούν αντίτυπα των τεσσάρων συνολικά τευχών της σειράς "Παίζω με τα κομικς" προς 4 ευρώ έκαστο, από το stand του καταστήματος "Photo Stories-Comic Store", που θα λειτουργεί εντός της εκθέσεως.