ΠΕΤΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥΛΙΑΣ

O Πέτρος Χριστούλιας γεννήθηκε το 1979 στην Χαλκίδα και το 2005 αποφοίτησε από την σχολή Καλών Τεχνών της Θεσσαλονίκης. Από τότε δραστηριοποιείται στο χώρο της εικονογράφησης και των κόμικς.

Έχει βραβευθεί με το χρυσό ΕΒΓΕ εικονογράφησης για το 2009 ενώ το 2011 διακρίθηκε σε πανευρωπαϊκό διαγωνισμό κόμικς στη Γένοβα. Το 2013 βραβεύτηκε ως καλύτερος σχεδιαστής κόμικς στα comicdom awards. Το 2015 βραβεύθηκε για το βιβλίο «Χαρακώματα-Ιστορίες από την οδό Γάγγραινας» με το βραβείο καλύτερου σχεδιαστή και καλύτερου εξωφύλλου, αλλά και με το βραβείο καλύτερου διαδυκτιακού κόμικ για το έργο του "Γυρνώ σαν Νυχτερίδα" στα ελληνικά βραβεία κόμικ.
Έχει σχεδιάσει τα βιβλία κόμικς "Ιntramuros" (εκδόσεις ελευθεροτυπίας), "Χαρακώματα-Ιστορίες από την οδό Γάγγραινας" (jemma press), «ΣΛΑΠ» και "ΣΛΑΠ 2" (jemma press) . Έχει γράψει και σχεδιάσει την τριλογία βιβλίων κόμικς «Γυρνώ σαν Νυχτερίδα», «Τριγυρνώ μες στην Αθήνα» και «Αφού μ' αρέσει να γυρνώ» (jemma press 2015-2017).

Στην βιβλιογραφία του ως εικονογράφου περιέχονται και αρκετά παιδικά βιβλία (πχ «Γιατί οι πρωτόγονοι δεν ήξεραν τίποτα» του Νίκου Ποταμιάνου, Εκδόσεις Κέδρος) ενώ συνεργάζεται σταθερά τα τελευταία χρόνια με τον Σπύρο Γιαννακόπουλο σε σειρά βιβλίων από τις εκδόσεις Πατάκη. Ενδεικτικά αναφέρουμε επίσης τα: «Η Πόλη της Νίκης» (κόμικ) Πρέβεζα, Αρχαιολογικό μουσείο της Νικόπολης,2012 (σενάριο, σχέδιο) και «Αριστοκλής (ένας υπηρέτης του Διονύσου)». (κόμικ), Αθήνα, Υπουργείο Πολιτισμού, 2015 (σενάριο σχέδιο).
 
Ο δημιουργός Πέτρος Χριστούλιας είναι προσκεκλημένος της φετινής διοργάνωσης Comic Ν' Play, μιας και  με την αφορμή της συμπλήρωσης των εκατό χρόνων από την λήξη του Ά παγκοσμίου Πολέμου επανακυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Jemma Press το έργο του "Χαρακώματα-Ιστορίες από την οδό Γάγγραινας". Επιλεγμένες σελίδες του έργου αυτού θα φιλοξενούνται στα πλαίσια της έκθεσης «ΣΙΓΗ ΑΣΥΡΜΑΤΟΥ»!

ΕκτύπωσηΗλεκτρονικό ταχυδρομείο